CARA MERAWAT
KULIT SENSITIF

Walaupun produk yang tidak sesuai boleh menyebabkan kulit sensitif tidak selesa dan berasa saiznya terlalu kecil (fikirkan pengelupas yang terlalu kuat atau kosmetik yang sarat dengan bahan-bahan yang tidak perlu), rutin penjagaan kulit yang betul dapat membantu membuatkan kulit sensitif berasa selesa.

SOALAN ANDA
JAWAPAN KAMI

1 quote-marks

Apakah pencuci pakaian terbaik untuk kulit sensitif?

Sekiranya anda mempunyai kulit sensitif, anda disarankan untuk menjauhi pencuci biologi kerana enzim dalam rumusannya boleh merengsakan kulit. Sebaik-baiknya, pencuci pakaian anda mestilah bebas pewangi, pewarna dan paraben, serta bersifat hipoalergenik.

Ketahui lebih lanjut

Adakah ini membantu?

1 quote-marks

Apakah pelembap terbaik untuk kulit sensitif?

Sekiranya anda mempunyai kulit sensitif, anda memerlukan pelembap yang dirumus untuk jenis kulit ini tanpa “bahan jahat” yang lazim seperti wangian, pewarna, lanolin dan alkohol, dan dengan bahan pelega seperti Neurosensin dan La Roche-Posay Thermal Spring Water.  Akhir sekali, ia juga harus mengandungi bahan prebiotik untuk menyeimbangkan semula mikrobioma kulit anda, ataupun bakteria baik.

Ketahui lebih lanjut

Adakah ini membantu?

1 quote-marks

Bagaimanakah saya boleh mencukur kulit saya yang sensitif?

Mencukur boleh memberikan tekanan pada kulit dengan merosakkan permukaannya, terutamanya pada kulit sensitif. Untuk mencukur kulit sensitif, lembapkan kulit dengan air suam, kemudian urut dengan minyak pracukur. Pastikan busa cukuran anda bebas alkohol dan gunakan pencukur pisau tunggal dan tekan dengan lembut. Kemudian, sapu krim penyembuh yang mengandungi vitamin B5.

Ketahui lebih lanjut

Adakah ini membantu?

1 quote-marks

Apakah itu kulit sensitif?

Sekiranya anda mengalami sensasi kulit yang tidak menyenangkan - menarik, mencucuk, terbakar atau menyengat - sebagai tindak balas terhadap faktor seperti perubahan suhu, angin, UV, air kasar atau produk yang kasar, sekiranya tiada ruam yang kelihatan, anda mungkin mempunyai kulit sensitif. Sekiranya anda mengalami kemerahan atau ruam, kemungkinan besar anda mempunyai kulit yang reaktif atau alah. Pertimbangkan untuk berjumpa dengan pakar dermatologi untuk diagnosis yang tepat.

Ketahui lebih lanjut

Adakah ini membantu?

BETUL
ATAU PALSU

PRODUK ORGANIK ADALAH
YANG TERBAIK UNTUK KULIT SENSITIF.

SALAH An illustration of an incorrect answer to a question.

Hanya kerana ia semula jadi tidak bermakna ia tidak akan menyebabkan ruam pada kulit yang sensitif. Sebenarnya, banyak ekstrak tumbuhan semula jadi dapat menimbulkan sensasi rasa pedih, terbakar dan menyengat. Bagi alergen, alam semulajadi penuh dengan mereka!
Ketahui Lebih Lanjut

PENDEDAHAN KEPADA CAHAYA MATAHARI BOLEH
MENINGKATKAN SENSITIVITI KULIT.

BETUL An illustration of a correct answer to a question.

Matahari boleh mengancam kulit sensitif. Ini kerana sinar UV mencetuskan tekanan oksidatif dan keradangan di kulit, menyebabkan kemerahan dan ruam. Pastikan perlindungan UVA-UVB dan UVA dengan spektrum yang luas seperti yang tedapat dalam rangkaian ANTHELIOS menjadi sebahagian daripada rutin penjagaan kulit harian anda.
Ketahui Lebih Lanjut

MANDI LAMA DIBAWAH PANCURAN AIR PANAS
AKAN MEMBANTU MENENANGKAN KULIT SENSITIF SAYA.

SALAH An illustration of an incorrect answer to a question.

Ia mungkin menenangkan otot anda setelah sibuk sepanjang hari, tetapi mandi panas atau berendam bukanlah pilihan yang baik untuk keadaan kulit sensitif. Sebaiknya pilih untuk mengunakan air yang suam-suam kuku sahaja.
Ketahui Lebih Lanjut

RUTIN PENJAGAAN KULIT
UNTUK KULIT SENSITIF

Dalam sub-bahagian ini, anda akan menemui rutin yang disyorkan oleh pakar kulit untuk merawat kulit sensitif anda. Asas-asasnya? Bersihkan dengan air micellar yang lembut, diikuti dengan satu pancutan mata air terma yang melegakan secara semula jadi dan lengkapkan dengan krim penghalang formulasi minimalis yang diperkaya dengan bahan aktif yang melegakan serta prebiotik.

Anda akan mendapat panduan berguna untuk memilih produk yang sesuai untuk kulit sensitif anda, termasuk apa yang perlu diperhatikan, pembungkusan terbaik untuk memastikan produk tetap utuh dan cara menguji produk anda bagi memastikan anda tidak akan dibiarkan kemerahan lagi. Kami juga akan memberikan cadangan produk terbaik bagi penjagaan kulit sensitif yang sesuai untuk kulit berminyak dan mudah berjerawat, kulit matang, kulit kering, dan banyak lagi.

A question mark icon.

Adakah anda
tahu?

KESELAMATAN KAMI
KOMITMEN

Standard keselamatan melampaui peraturan kosmetik antarabangsa.

La Roche-Posay's product allergy-tested safety commitment

100% PRODUK
ALAHAN DIUJI

Selanjutnya
Satu Prasyarat = Tiada Reaksi alahan
Sekiranya kami mengesan satu kes, kami akan kembali ke makmal dan merumuskan semula
Safety Commitment Formula Protection Product

PERLINDUNGAN FORMULA
DARI MASA KE MASA

Selanjutnya
Kami memilih pembungkusan pelindung terbaik yang hanya menggunakan bahan pengawet yang diperlukan bagi memberikan toleransi dan keberkesanan yang sempurna dari masa ke masa.
Safety Commitment Essential Active Dose Product

YANG PENTING SAHAJA,
PADA DOS AKTIF YANG TEPAT

Selanjutnya
Dibangunkan dengan kerjasama pakar dermatologi dan toksikologi, produk kami hanya mengandungi bahan-bahan yang diperlukan, dengan dos aktif yang tepat.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

DIUJI
PADA KULIT SANGAT SENSITIF

Selanjutnya
Toleransi produk kami disahkan pada kulit yang paling sensitif: reaktif, alergi, atau rawan jerawat.

PEMBACA
YANG DIHORMATI

Maklumat yang dipaparkan di sini adalah hanya untuk tujuan pendidikan umum dan tidak boleh menjadi pengganti nasihat perubatan profesional. Anda hendaklah selalu mendapatkan nasihat penyedia kesihatan yang berkelayakan untuk sebarang soalan perubatan.