CARA MENCAPAI KULIT SEMPURNA

APABILA ANDA MEMPUNYAI KULIT MUDAH ROSAK

Article Read Duration 4 min dibaca

Kita sering ingin menyembunyikan jerawat, bekas/tanda jerawat, kemerahan jerawat, pori terbuka, kilauan dan lingkaran hitam menggunakan solekan. Namun, pilihan yang salah boleh menjadikan kulit kelihatan lebih buruk.


Dalam artikel ini, kami kongsikan rutin penjagaan kulit untuk membantu mencapai hasil yang sempurna pada jerawat remaja dan dewasa:

• Sediakan kulit dengan membersih menggunakan EFFACLAR Purifying Foaming Gel
• Tangani kerosakan dengan EFFACLAR Duo (+)
• Calitkan bedak kompak mineral ke bahagian tengah muka anda menggunakan span, sebelum mengoles ke luar
• Lipat span kepada separuh, ambil sedikit produk lagi dan calitkan ke kawasan yang bermasalah untuk liputan tambahan
• Sekiranya anda lebih suka bedak asas cecair, calitkan ke bahagian tengah muka anda dan oleskan ke luar dengan berus kabuki
• Untuk kerosakan atau lingkaran hitam setempat, sila guna pen sahap noda

SOLEKAN DAN KULIT MUDAH ROSAK:
HUBUNGAN CINTA-BENCI

Apakah solekan terbaik untuk kulit mudah berjerawat?

Lebih daripada 90% wanita mengalami masalah kulit seperti jerawat, kilat, bintik hitam dan pori yang membesar. Refleks pertama mereka? Menggunakan solekan untuk menyembunyikan jerawat, kemerahan dan tanda/bekas. Namun, sebahagian solekan boleh menyumbatkan pori dan menjadikannya lebih kelihatan. Itulah sebabnya kami menyediakan panduan untuk menghasilkan kulit sempurna walaupun kulit anda berminyak-hingga-kombinasi… Tidak kiralah betapa sensitif kulit tersebut

TUTORIAL SOLEKAN UNTUK
KULIT BERMINYAK DAN MUDAH BERJERAWAT

Produk dan teknik solekan yang betul untuk kulit mudah berjerawat

  • Sediakan kulit dengan membersih menggunakan EFFACLAR Purifying Foaming Gel dan menyapu krim melegakan seperti EFFACLAR Duo (+).
  • Sekiranya anda lebih sukakan bedak kompak, ambil sedikit  bedak asas kompak mineral dengan menggunakan span dan calitkan ke bahagian tengah wajah serta zon-T anda, sebelum mengoles ke arah luar. Dengan cara itu, anda akan mendapat liputan yang paling banyak mengikut keperluan anda (kerana pori lebih mudah melebar dan mudah kotor di bahagian tengah muka).
  • Bagi kerosakan setempat, lipat span kepada separuh untuk ketepatan tambahan, ambil sedikit produk menggunakan span dan tepuk terus di atas kerosakan, seterusnya perlahan-lahan mengoles ke luar.
  • Untuk penggunaan bedak asas cecair: Sepertimana bedak asasmineral, mulakan dengan mencalit produk ke bahagian tengah muka anda dan mengoles ke luar untuk kemasan yang sempurna. Anda boleh menggunakan jari atau berus kabuki untuk menyebarkan formula tanpa menimbulkan goresan atau geseran. Kemudian, anda boleh lapiskan produk untuk mencapai tahap liputan yang diinginkan.
  • Sekiranya anda mempunyai bintik yang memerlukan liputan yang bersasar atau lingkaran hitam, pilih pen sahap noda: Hijau untuk meneutralkan kemerahan, kuning untuk menerangi lingkaran hitam dan kuning air untuk menutup serta menghilangkan ketidaksempurnaan kulit. Titikkan pen ke kawasan yang hendak disembunyikan dan oleskan dengan hujung jari anda. 

BAGAIMANAKAH HENDAK MEMILIH
WARNA SOLEKAN YANG BETUL?

Memilih warna sahap noda atau bedak asas yang betul boleh menjadi cabaran bagi wanita yang mempunyai kulit mudah berjerawat kerana terdapat beberapa warna kulit yang berbeza di muka mereka: Kerosakan, kemerahan, lingkaran hitam dan kulit normal. Untuk memilih warna bedak asas yang tepat, cari kawasan kulit yang sihat di garisan rahang anda dan uji produk di sana. Sekiranya ia sesuai, anda boleh teruskan.

BAGAIMANAKAH SAYA BOLEH PASTIKAN SOLEKAN SAYA SELAMAT
UNTUK KULIT SENSITIF?

Produk dan teknik solekan yang betul untuk kulit mudah berjerawat

Semua solekan  La Roche-Posay menghormati piagam formulasi yang ketat. Diformulasikan secara dermatologi, ia telah diuji pada jenis kulit sensitif hingga tidak tolerans. TOLERIANE Teint Mineral and Corrective Liquid Foundation sesuai untuk kulit sensitif. Bukan komedogenik, ia sangat sesuai untuk kulit mudah kotor dan formulasi hipoalergeniknya sesuai untuk kulit alahan. Bonus tambahan? Kedua-dua formula tersebut menawarkan SPF 25 untuk perlindungan UV harian.

Klik DI SINI untuk rutin penjagaan kulit yang lengkap bagi kulit sensitif.

Jadi, itu sahaja. Dengan rutin yang betul, kulit mudah kotor dapat kelihatan sempurna dan selfie-ready dalam sekelip mata… dan semakin jelas dengan penggunaan berulang. Satu petua terakhir: Cuci span dan berus solekan secara berkala dalam air sabun dan biarkan hingga kering. Dengan cara itu, anda tidak akan menyebarkan makhluk halus ke muka anda.

Mencari lebih banyak maklumat tentang penjagaan kulit untuk kulit mudah berjerawat? Klik DI SINI.

BETUL
ATAU PALSU

MEMICIT JERAWAT AKAN
MEMBURUKKAN KEADAAN.

BETUL An illustration of a correct answer to a question.

Sekalipun kelihatan seperti satu kaedah pembaikan yang cepat, memicit jerawat sebenarnya akan memburukkan lagi kulit yang mudah berjerawat kerana ia boleh merosakkan folikel rambut yang dijangkiti serta meningkatkan keradangan. Anda juga boleh menimbulkan jangkitan baharu melalui kuku anda. Oleh itu, memicit jerawat adalah tabiat berbahaya dan perlu dielakkan!
Ketahui Lebih Lanjut

GULA BOLEH
MEMBURUKKAN JERAWAT.

BETUL An illustration of a correct answer to a question.

Kajian terkini menunjukkan bahawa makanan dengan Indeks Glisemik yang tinggi - makanan yang menyebabkan gula darah melonjak - boleh mengakibatkan jerawat menjadi lebih teruk. Kami tahu, berkata-berkata itu lebih mudah daripada melakukannya tetapi untuk menjaga kesihatan kulit anda, jauhi gula-gula, minuman bergula dan makanan yang diperbuat daripada tepung putih serta sila ambil makanan berserat tinggi seperti bijirin dan kekacang.
Ketahui Lebih Lanjut

MAKANAN BERMINYAK
BERSAMAAN KULIT BERMINYAK.

SALAH An illustration of an incorrect answer to a question.

Mitos jerawat yang biasa ialah minyak di pinggan anda menjadikan lebih banyak minyak di pori. Namun, tiada langsung kaitan antara kedua-duanya. Walau bagaimanapun, diet yang kaya dengan lemak tidak tepu boleh mencetuskan keradangan mikro di semua organ tubuh, termasuk kulit. Secara ringkasnya, ayam goreng dan kerepek tidak akan menyebabkan jerawat tetapi kesederhanaan adalah dasar yang terbaik untuk kesihatan keseluruhannya.
Ketahui Lebih Lanjut

COKLAT TIDAK BAIK
UNTUK KULIT YANG MUDAH MENDAPAT JERAWAT.

SALAH An illustration of an incorrect answer to a question.

Tiada bukti kukuh bahawa coklat memberikan sebarang kesan ke atas jerawat. Memandangkan setiap orang berbeza, maka jerawat boleh menyebabkan kulit bermasalah kepada sesetengah orang. Coklat hitam sebenarnya dipenuhi dengan antioksidan yang sesuai untuk kulit!
Ketahui Lebih Lanjut
A question mark icon.

Adakah anda
tahu?

Did You Know Desktop Icon

Rutin EFFACLAR 3 langkah – membersih, membetul, melindungi – menunjukkan keberkesanan yang terbukti pada pesakit dengan kulit mudah berjerawat dan tinggal di persekitaran tercemar.

*Kajian kuantitatif, Beijing/Shanghai, 2014, Jumlah sampel: n = 600 ²DIM Jual Beli YTD Sept 2015 ³INS/Kantar Health La Roche-Posay Barometer 2013

KAMI JUGA MEMPUNYAI
RANGKAIAN UNTUK ITU

EFFACLAR ialah rangkaian penyelesaian anti-ketidaksempurnaan lengkap yang menyasarkan semua peringkat kitaran hidup ketidaksempurnaan dengan keberkesanan yang tinggi, sambil memastikan tolerans yang sempurna.

KESELAMATAN KAMI
KOMITMEN

Standard keselamatan melampaui peraturan kosmetik antarabangsa.

La Roche-Posay's product allergy-tested safety commitment

100% PRODUK
DIUJI ALAHAN

Selanjutnya
Satu Prasyarat = Tiada Reaksi alahan
Sekiranya kami mengesan satu kes, kami akan kembali ke makmal dan merumuskan semula
Safety Commitment Formula Protection Product

PERLINDUNGAN FORMULA
DARI MASA KE MASA

Selanjutnya
Kami memilih pembungkusan pelindung terbaik yang hanya menggunakan bahan pengawet yang diperlukan bagi memberikan toleransi dan keberkesanan yang sempurna dari masa ke masa.
Safety Commitment Essential Active Dose Product

YANG PENTING SAHAJA,
PADA DOS AKTIF YANG TEPAT

Selanjutnya
Dibangunkan dengan kerjasama pakar dermatologi dan toksikologi, produk kami hanya mengandungi bahan-bahan yang diperlukan, dengan dos aktif yang tepat.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

DIUJI
PADA KULIT SANGAT SENSITIF

Selanjutnya
Toleransi produk kami disahkan pada kulit yang paling sensitif: reaktif, alergi, atau rawan jerawat.